The company headquarters was specially designed to accommodate the activities that take place there, with particular attention to the organization into work groups belonging to different disciplines that are called upon to constantly interact and swap ideas.

The multi-level-layout leads to a rationalization of the working environments to accommodate the various operational units:

• Ground floor:

Management, architectural design and engineering sections

• First floor

infrastructure and mobility system design units

• Second floor

environment, landscape, urban & regional planning.

The layout of the building, which is characterized by generous open spaces, mirrors the Integrated Design approach, not based on autonomous and physically separated units, but on a continuous interaction and collaboration between sectors and specialities.

A multidisciplinary integrated approach means having spaces that are extremely flexible and adaptable also in view of the need for frequent interdisciplinary meetings, and as a result, the studio has three meeting rooms, two equipped with interactive digital whiteboards, while one of them also has a refreshment and relaxation area.

The headquarters houses a good 40 work stations located among the various floors; there are also special spaces for storing printed and digital materials, a room for the company's Intranet server, a plotter room, and a space for project packaging.

Care over the architectural details and finishing, attention to natural and artificial lighting in the personal work areas, and the use of made-to-measure furnishing all go towards creating a working environment that is stimulating also from a visual and sensory perspective.

pictures